Timeline

2009 - Zicht op de Meer

Sneek is nóg aantrekkelijker voor watersporters en toeristen. Met het project Zicht op de Meer is het Pottengebied, het Starteiland en het Schareiland verbeterd en heringericht. Deze verbeteringen hebben watersportstad Sneek een flinke kwaliteitsimpuls gegeven. Met als achterliggend doel meer werkgelegenheid in de toeristische en recreatieve sector. Dit mede vanuit het principe van zorg voorbehoud en versterking van de natuur.

Watersporter volop naar Sneek

De van oudsher gezellige watersportcamping RCN de Potten heeft het kampeerterrein en de voorzieningen verbeterd. De nieuwe kanoroute verbindt de dagrecreatieplas en de Lytse Potten met elkaar en is doorgetrokken naar het Houkemar. De kanoroute ligt op boezempeil (oppervlaktewater zonder vast peil) en is een open verbinding. Naast de route is een kade met wandelpad en nieuwe beplanting gekomen. Langs de wandelkade zijn twee kanosteigers en zes duikers.

Op het Starteiland hebben de grootste veranderingen plaats gevonden. Er is een nieuw centraal toiletgebouw gebouwd. En de watersporter kan nu volop gebruik maken van het Nationaal Kielboot Trainingscentrum. Dit centrum, met de naam "Roerkoning" is een sportaccommodatie voor zeilwedstrijdtrainingen. Het centrum voldoet aan de eisen van NOC*NSF en is ook toegankelijk voorsporters met een beperking en minder valide bezoekers.