Actueel

Jeugd geeft startsein bouw Johan Frisosluis: 5 oktober 2012

Het is zover! De uitbreiding van de Johan Frisosluis in Stavoren gaat nu écht van start. De voorbereidende fase is achter de rug. De nodige kabels en leidingen zijn verlegd. De bouwplaats is ingericht. De Stadsfenne is tijdelijk omgelegd. Het realiseren van de tweede sluis kan beginnen.

Op vrijdag 5 oktober gaat de bouw officieel los. Kinderen van de basisschool ‘De Skutslús’ uit Stavoren zullen op die dag om 14.00 uur het startsein geven voor de werkzaamheden. Dat doen zij samen met gedeputeerde Jannewietske de Vries, wethouder Maarten Offinga, districtsmanager Henk Veenstra (Ballast Nedam) en Geeske Visser (Stavers Belang). Hoe? Dat is een verrassing! Iedereen is welkom. Hieronder alvast een voorproefje.

 

De tweede Johan Frisosluis is in de zomer van 2013 klaar. Tot die tijd kan men de bouw volgen via de bouwcam via www.fryslan.nl/jfsluis. Leuk om op die manier even een kijkje te nemen. De sluis krijgt een bijzonder karakter: Groen, open, milieuvriendelijk en energieneutraal. Door de nieuwe sluis behoren lange wachttijden en onveilige situaties in het hoogseizoen straks tot het verleden.