De mening van...

Het Friese Merenproject is een samenwerkingsverband van Friese gemeenten, Wetterskip Fryslân, Recreatieschap De Marrekrite en branche- en natuurorganisaties onder de regie van provincie Fryslân.
 

Tom Bleckman‘Wij kijken samen naar de toekomst’
Tom Bleckman, eigenaar Camping It Wiid in Earnewâld

“Ik vind het belangrijk om natuurgerichte recreatie nog meer te stimuleren. Onze verbeteringen zijn erop gericht om de overgang tussen het Nationaal Park en de camping ‘natuurlijk en duurzamer te maken’. Wij kijken naar de toekomst, want de toerist van nu is niet dezelfde als de toerist van morgen. Het actieve en creatieve meedenken hierin door Het Friese Merenproject en de andere partners vind ik super.”

 

Jannewietske de Vries‘De Friese Meren zijn goud waard’
Jannewietske de Vries, gedeputeerde Provincie Fryslân

“Juist in deze economische moeilijke tijden is het belangrijk te blijven investeren in ons grootste bezit: het water. De Friese Meren zijn goud waard. Het water biedt ons zowel uitdagende opgaven als unieke kansen. Daar willen we zorgvuldig mee omgaan. De economie van het water staat voor ons centraal, maar gaat bij ons en Het Friese Merenproject hand in hand met duurzaamheid en natuurbehoud .”

 

    Lourens Touwen
´Door goed samen te werken hebben we een enorme kwaliteitsslag gemaakt´
Lourens Touwen, directeur Recreatieschap de Marrekrite

   “Het bijzondere van Het Friese Merenproject is dat het ons waterland een totale facelift heeft gegeven.  Het ziet er allemaal zo mooi nieuw, maar nog altijd  zo vertrouwd uit. Ik vind het echt prachtig wat er allemaal is gerealiseerd. Het Friese Merenproject en De Marrekrite zijn de afgelopen 10 jaar innige partners geweest. Door goed samen te werken hebben we een enorme kwaliteitsslag gemaakt, ook bijvoorbeeld op het gebied van onze voorzieningen. Gerecycled kunststof is ons nieuwe beeld geworden in het landschap. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en dat laten wij met gepaste trots zien. Maar ook onder water gaan we voor kwaliteit. Samen met Het Friese  Merenproject zetten we de komende tijd hoog in op baggerwerk. Als we de mooiste plekjes hebben, moeten onze gasten er natuurlijk wel kunnen komen…... we zijn goed bezig, maar zeker nog niet klaar!”

Aanraders!

Deel uw watersporttips én bekijk de tips van anderen

Onze partners

Het Friese Merenproject vormt een samenwerkingsverband