Actueel

Het zit er op!

Het Friese Merenproject zit erop! Maar liefst 15 jaar lang hebben provincie Fryslân en partners flink geïnvesteerd in het Friese vaargebied. Op 19 en 20 september 2015. was er een feestelijke afsluiting, waarbij bezoekers op diverse locaties de mooie resultaten konden bewonderen. Hoewel het project officieel gestopt is, gaat het werk nog een tijdje door om de laatste projecten af te ronden.

Sinds de start van Het Friese Merenproject is er samen met ondernemers, gemeenten en andere betrokken partijen veel werk verzet. Het vaarnetwerk van Fryslân is behoorlijk uitgebreid. Toegangspoorten en watersportkernen hebben extra recreatieve voorzieningen en mede daardoor meer gastvrijheid gekregen. Dankzij de nieuwe sluis in Stavoren is er nu vlotter vaarverkeer mogelijk tussen het IJsselmeer en de Friese meren. Natuurgebieden zijn heringericht en vaarwegen zijn beter bevaarbaar gemaakt.

Het werk gaat door
Vanaf 2016 vinden er nog steeds verschillende werkzaamheden plaats die in het teken staan van Het Friese Merenproject, waaronder in een groot aantal watersportkernen. Ook langs de Turfroute gebeurt nog veel om deze vaarroute aantrekkelijker te maken voor recreanten. Daarnaast bouwt de provincie in de komende jaren haar sterke positie op het terrein van toerisme verder uit, waarbij zij zich richt op meer dan alleen watersport.

Klik hier om te kijken welke projecten er nog doorlopen.