De Skipper

De Skipper: alles wat u weten wilt
Wat wilt u weten over uw vaargebied of vaarbestemming? In de toekomst vraagt u alle mogelijke informatie  gewoon op via uw smartphone of laptop. Onder de naam ‘De Skipper’ wordt met nieuwe technologie gezorgd voor veel extra gemak voor de watersporter.

Praktische en toeristische informatie
De Skipper geeft niet alleen informatie over vaarwegen, bruggen en sluizen, maar ook interessante weetjes over de natuur langs uw route, toeristische attracties, evenementen aan wal, leuke restaurantjes, overnachtingsmogelijkheden, de openingstijden van de lokale supermarkt en nog veel meer. Ook kunt u via de website van De Skipper de uitagenda van evenementen in de regio bekijken.

Promotie van de Eems Dollard Regio
Met De Skipper wordt de Eems Dollard Regio (waaronder de Friese meren vallen) nog aantrekkelijker voor watersporters. Dat is het doel van Netzwerk Toekomst, een samenwerkingsproject tussen Nederland en Duitsland. Hierin werken de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe samen met hun Noord-Duitse collega’s.

Website en planner op proef
Het Friese Merenproject is als watersportdeskundige nauw betrokken bij de ontwikkeling van De Skipper, die tot 2014 loopt. Wel kunt u al op de website een proefversie van De Skipper bekijken en de routeplanner uitproberen.

Meer weten? Kijk op www.deskipper.eu.

Samenwerkingsproject

Meer informatie over samenwerkingsproject Netzwerk Toekomst